watcher írta:
Tekintettel, hogy milyen "rohamosan" jönnek az újabb és újabb hivatalos verziók, egy-egy ilyen honosító pet csomaggal tudnánk csak "piacképesek" maradni, tartani a lépést.
Én egyre inkább kezdem Kami hozzáállását elfogadni, hogy készítsünk minél több pupletet. Ugyanis vannak a puppy-ban olyan programok (pl. mtpaint), amik nyelvi támogatás nélkül lettek lefordítva. Így legtöbbször egy nyelvi fájlokat tartalmazó csomag kevésnek bizonyul, még az adott programot is újra kell telepíteni. Szóval a felhasználók szempontjából kényelmesebb lenne az olyan puplet, ami eleve honosítva van. Persze, hogy ezeket létre lehessen hozni, nem rossz ha van valami háttér: nyelvi fájl adatbázis, magyarosítást tartalmazó alkalmazások, scriptek, súgók fordítása, stb.
Hogy mégis inkább pet csomagot készítettem, ez leginkább azért van, mert a TOP Linux-ból háromféle iso is létezik, és így nagyjából mindegyikhez használható a csomag. A másik, hogy legtöbbször sikerül elcsesznem a cd remaster-elést.

De már elkezdtem fordítani a simple remaster-hez tartozó scriptet, hogy bárkinek egyszerű legyen összehozni egy saját pupletet.
kros54 írta:
És van a végére egy jó hírem is, a TOP-hoz készített magyarító csomag szinte egy az egyben jó a NOP-hoz is.
Azért ezzel óvatosan bánnék, mert más a program kínálat. E miatt a NOP menüben olyan programok is fognak szerepelni a csomag telepítése után, amik nem tartoznak hozzá. De ha lefordítanánk a NOP menüjét, akkor sok mindent lehetne hasznosítani a TOP Linuxos csomagból. Egyébként terveztem is egy ilyen NOP-os csomag összerakását.