Korábban felmerült, s másoknak magam is javasoltam, hogy egy-egy régebbi pupletet érdemes lenne "újrahangszerelni", azaz, a mostani ismereteink, csomagjaink birtokában átnézni. Az én választásom az első honosítási próbálkozásom alanyára, a NOP-413-ra esett. (Letölthető az ISO-fájlok közül, itt:
ftp://puppylinux.hu/puppylinux/ISO/NOP413hu.iso) Mivel eleve régebbi gépekre való, a wifijével nem is foglalkoztam, arra vannak más pupletek.
Csatolmány:
NOP413-desktop.jpg [ 21.37 KiB | Megtekintve 3680 alkalommal. ]
Ez az a puplet, amely még megkérdezi az egér beállítását, majd a képernyőt, stb. Ez a rész maradt is, ám a képernyőkiválasztás után (Xorg!!!) a menűből elérhető a SETUP - First setup wizard
Csatolmány:
NOP-menu.jpg [ 26.98 KiB | Megtekintve 3680 alkalommal. ]
(vagyis beleépítettem a Shinobar-féle fejlesztést, úgy, mint a legújabb Lucidokban is ez van). Ezen beállítások után az X újraindul, s persze már magyarul. Indítsuk újra a Beállítások - Hálózat varázslót, s állítsuk be a hálókártyát, s máris mehetünk a netre.
A Terminálban a korábban Gojko által írt minden módosítást/beállítást elvégeztem.
Csatolmány:
NOP-terminal.jpg [ 24.23 KiB | Megtekintve 3680 alkalommal. ]
A NOP413Hu-ba a médialejátszót kivettem (Xfmedia) és helyében egy mindent vivő VLC-t tettem (ez már bizonyított a Sulipuppyban is).
Böngészőnek nem változtattam az Operát, amellyel el lehet érni pl. a Google Docs-ot is. Jobb géppel akár irány a youtube.com
Csatolmány:
NOP-youtube.jpg [ 25.94 KiB | Megtekintve 3680 alkalommal. ]